Hart tot Hart Coaching

Bindingsangst top 1

Datum: Zaterdag 27 juni

Tijd: 10.00 tot 17.00 uur

Locatie: Eindhoven

Prijs: 85,- inclusief
koffie, thee, lunch & lekkers

Ja,ik wil!

(over bindings- en verlatingsangst)

 

Nergens wordt zoveel over gepraat, geschreven, gezongen, gelachen en gehuild als over de Liefde. Het kan een bron zijn van groot plezier, maar ook van intens verdriet. We zijn er allemaal naar op zoek, maar we zijn er ook bang voor. Want stel je voor dat je jezelf helemaal opent om die ander volledig toe te laten en dan afgewezen wordt...

 

Om die afwijzing voor te blijven, kun je er (al dan niet bewust) voor kiezen om de ander niet ‘echt’ toe te laten. Er niet helemaal voor te gaan. Een beetje op afstand houden, maar ook een beetje het lijntje vast houden. Want, als je je bij voorbaat al niet ’bindt’, kun je ook niet in de steek gelaten worden (bindingsangst).

Of je doet er alles voor om te zorgen dat de ander niet bij jou weggaat. Dat je koste wat kost niet verlaten wordt. Waardoor je bijvoorbeeld veel te lang blijft hangen in een relatie die eigenlijk niet goed voor je is. Waarin je niet écht gelukkig bent. Maar de diepe angst en pijn overheerst (verlatingsangst).

Op beide manieren kan de liefde niet echt stromen. Niet voor jezelf en vandaaruit dus ook niet naar de ander toe. En dat is nu net wat de liefde wel wil. Liefde wil stromen! Liefde is vrij en open. Liefde is geen bezit of angst. Liefde kan wel angst zichtbaar maken, zodat het getransformeerd mag worden en je mag groeien in liefde.

Op deze dag gaan we kijken of we stapjes kunnen zetten om uit de bindings- en verlatingsangst te komen en meer liefde in onszelf en ons leven toe kunnen laten.
Zodat jij, als de liefde komt, volmondig kunt zeggen; Ja, ik wil!

We werken hierbij veelal met systeemopstellingen. Het wordt een dag met weinig theorie en vooral veel voelen en ervaren. Deze dag is inclusief koffie, thee, lunch en lekkers.

info@harttothartcoaching.nl - 06 184 407 88 - © 2020 Hart tot Hart coaching